2023.02.14.

Információ a fürdő helyreállítási és felújítási munkáiról

Információ a fürdő helyreállítási és felújítási munkáiról

Tisztelt Tamásiak, Kedves Vendégeink!

Először is szeretnénk megköszönni legutóbbi, az újranyitásról szóló posztunkra érkezett rengeteg támogató reakciót és hozzászólást. Ezek megerősítenek minket abban, hogy mielőbb újranyissuk a fürdő kapuit, még így, csökkentett szolgáltatásokkal is.

Úgy látjuk, hogy a támogatás mellett leginkább azok a kérdések merülnek fel Önökben, hogy mikor lesz újra ép, és minden szolgáltatásával üzemelő a fürdőnk, miért nem kezdődött meg a helyreállítás, mennyibe fognak kerülni az idei évben a belépők, és egyesek már azt is megelőlegezték nekünk, hogy a belépők irreálisan drágák lesznek.

A mikorra nem tudunk pontos választ adni. Mi örülnénk a legjobban, ha ide most egy pontos és viszonylag közeli dátumot írhatnánk válaszképpen, de sajnos ez a dátum még nem ismert. Ennek számos oka van, de azt el tudjuk Önöknek mondani, hogy a város önkormányzatának munkatársai teljes elkötelezettséggel és erőbedobással dolgoznak azon, hogy ez mielőbb megtörténhessen. Az önkormányzat 2022 decemberében folytatta le az átadás-átvételi eljárást a korábbi üzemeltetővel. E folyamat során megtörtént mind a külső, mind pedig a belső fürdőelemek teljeskörű műszaki felmérése is.

A leégett rész helyreállítására és a strandfürdő bővítésére az önkormányzat a tavalyi évben már lefolytatott egy közbeszerzési eljárást, ez azonban valószínűleg főként a rendkívül bizonytalan gazdasági helyzet miatt eredménytelenül zárult.

Ennek tapasztalatai alapján jelenleg két egymástól elválasztott közbeszerzés előkészítése zajlik, az egyik kizárólag a leégett fürdő helyreállítására kerül kiírásra, a másik pedig a teljes strandfürdő komplex felújítására.

Mindkét eljárásról elmondható, hogy rendkívül összetettek, bonyolult előkészítési és tervezési folyamatok lebonyolítását igénylő munkákról van szó. Ez az előkészítő munka lassan finisébe ér, a közbeszerzési eljárások kiírásra valószínűleg idén márciusban kerül sor.

E két eljárás eredményes lefolytatása a feltétele a helyreállítási és felújítási munkák megkezdésének.

A helyreállítás során az épület tetőszerkezete felújításra kerül majd, valamint korszerű, energiatakarékos elektromos- és gépészeti rendszer lesz kialakítva. Ezek mellett a zárt fürdő új stílussal, és új burkolatokkal fog megszépülni, azaz még szebb, és még korszerűbb létesítmény fogadja majd a vendégeket.

A strandfürdő komplex felújításáról a város honlapján rövid leírás és látványképek is találhatóak, a tájékoztató közleményt ezen a linken találják meg:
https://www.tamasi.hu/fejlesztesek/tervezett-beruhazasok/Gyogyfürdofejlesztes%20Tamasiban

A fenti információk mellett szeretnénk Önöket megerősíteni abban, hogy a város vezetése, az önkormányzat munkatársai és az új üzemeltető, a Tamási Vagyongazdálkodó Kft. teljes mértékben elkötelezett mindkét cél, a fürdő lehetőségek szerinti legtöbb szolgáltatást nyújtó üzemeltetése és a tervezett és szükséges beruházások mielőbbi lebonyolítása ügyében.

Mivel ez a poszt viszonylag hosszúra nyúlt, így a további kérdésekre egy újabb bejegyzés formájában fogunk válaszokat adni.

De addig, is a két fontos dátum:
2023. március 3-ától újra megnyit a szaunavilág, és május közepén a strandfürdő!

Megtisztelő figyelmüket és támogatásukat köszönjük, hamarosan jelentkezünk további információkkal!

Tamási Termálfürdő